21/12/2022 - Samasati meditatie

Samasati meditatie | Meditaties | NatuurlijkMediteren

Een ontmoeting met je eigen dood. Veeresh' Samasati meditatie gaat over loslaten, accepteren, achter je laten, verbinden en steeds opnieuw starten.

Sociale meditaties zijn een mooie manier om de weg naar jezelf en anderen te vinden.
Een avond waarin je jezelf via de anderen ontmoet.

The Art of Witnessing

Deze versie van de Samasati-meditatie is gemaakt door Veeresh. Hij liet zich inspireren door Osho's visie om bewust te sterven en het Tibetaanse Dodenboek, ook wel bekend als de Bardo.

Samasati betekent bewustzijn of bewustzijn. Boeddha noemde het goedmoedigheid, Krishnamurti omschreef het als keuzeloos bewustzijn, Gurdjieff sprak erover als zelfherinnering en Osho legde het uit als getuigen. Samasati is het laatste woord dat Boeddha zei voordat hij stierf, en Samasati is de laatste meditatiegroep waar Osho om vroeg.

Voor mij betekent Samasati: 'Je bent vanaf het begin een Boeddha, je bent nu een Boeddha en je zult altijd een Boeddha blijven - onthoud dit! De dood van mijn moeder was mijn motivatie om deze meditatie te maken. Ik realiseer me nu dat het ook een voorbereiding is op mijn eigen dood op een dag.

Het doel van deze meditatie is om mensen bewust te maken van de ontkenning en angst die mensen hebben met betrekking tot de dood. Het doel van deze meditatie is om de kunst van het getuigen te oefenen in plaats van te reiken naar situaties en omstandigheden. Wees je ervan bewust en onthoud dat je, aangezien je leeft, je leven niet als vanzelfsprekend moet beschouwen. Kies de functie: 'Ik zal altijd mijn leven waarderen.'

Mijn leven waarderen betekent elke ochtend wakker worden en in de spiegel kijken en tegen mezelf zeggen: 'Ik ben zo blij om te leven!' Bedankt Osho, voor het helpen bij het creƫren van deze meditatie. 'Ik heb deze meditatie zo ontworpen dat het in een groep of alleen kan worden gedaan. De eerste zes fasen zijn een mogelijkheid om bewust te gaan sterven, een repetitie voor het einde van je leven .

De resterende vier fasen herinneren ons eraan om volledig te leven en elk moment te koesteren.

- Veeresh

Deze meditatie is reeds voorbij of (nog) niet ingepland.