Veeresh

Veeresh | Grondlegger | NatuurlijkMediteren

Veeresh (Denny Yuson-Sanchez) († 2015) was de oprichter van de Humaniversity. Hij was een innovatieve therapeut en een inspirerende leraar wiens werk vele levens raakte. Zijn uitdagende en creatieve aanpak stelde mensen in staat om verder te gaan dan zelfopgelegde grenzen in een nieuw begrip en gegrond zelfvertrouwen.

Zijn werk wordt voortgezet door een multinationaal team van therapeuten bij de Humaniversity die workshops hier en over de hele wereld leidt. Hij creëerde veel therapeutische processen, waaronder de AUM-meditatie en andere sociale meditaties.

Voor Veeresh was vriendschap de grootste menselijke kunst. Daarom ontwikkelde hij een gemeenschap en een therapie waarbij vriendschap de hoogste waarde heeft. Hij was ook een productief schilder en produceerde de muziek van Veeresh en de Humaniversity Sound.

Veeresh werd in 1938 geboren als Denny Yuson-Sánchez in New York City. Van 14 tot 28 jaar was hij een heroïneverslaafde. Na vele mislukte behandelingen trad hij in 1967 in dienst bij Phoenix House, een nieuw en innovatief rehabilitatieprogramma voor medicijnen. Daar overwon hij zijn verslaving en trainde vervolgens in verslavingsbehandeling. In 1970 werd hij uitgenodigd in Londen om het eerste Phoenix House buiten de Verenigde Staten op te richten en te leiden. Hij werd een succesvolle therapeut en begon persoonlijke groei-workshops voor het publiek te leiden.

Osho

In 1974 ontmoette hij Osho in Pune, India. Hij werd diep geraakt door de filosofie van Osho en ontving de naam 'Anand Veeresh', wat 'gelukzaligheid zonder angst' betekent. Het jaar daarop werd hij door de Nederlandse overheid uitgenodigd om een ​​trainingsprogramma voor verslavingsdeskundigen in Den Haag te leiden.

Door zijn connectie met Osho werd hij geïnspireerd om zijn werk naar meer mensen te brengen. Hij richtte in 1978 het huidige OSHO Humaniversity op, een onafhankelijk, residentieel persoonlijk ontwikkelings- en trainingsinstituut aan de Noordzeekust van Nederland.

Osho vroeg hem om de beste therapeuten ter wereld te trainen. Sindsdien heeft hij honderden therapeuten opgeleid en duizenden mensen getroffen door zijn werk, altijd geleid door het principe dat 'liefde altijd het antwoord is'.

Na al die jaren heb ik geleerd de meester van mijn leven te zijn, van wie ik ben. Ik wil nooit de meester van iemand anders zijn. Ik heb de kunst ontdekt om lief te hebben en in ruil daarvoor bemind te worden. Dit maakt me compleet.