De Verscholen Tuin

Locaties

Adres

Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

De Verscholen Tuin | Locatie | NatuurlijkMediteren

De Verscholen Tuin is een cursuscentrum in een meer dan 300 jaar oud boerderijtje. Het centrum is op een ecologisch en historisch verantwoorde manier gerestaureerd.

De Verscholen Tuin heeft een cursuszaal met een glazen wand. De zaal is 8 bij 7,5 m2  en bestaat verder uit hout (o.a. parketvloer), leem en oude bakstenen. Ze ligt op de eerste etage en de glaswand geeft  een prachtig uitzicht op de natuur.

De ruime, lichte cursuszaal is vooral bedoeld voor yoga, tai chi, meditatie en andere ontspannende en meditatieve technieken waarvoor contact met natuur belangrijk is. Het gebruik van de boerderijtuinen en weide is daarom gratis.

"Het aarden huis" is een tweede kleine ruimte achterin de tuin. Deze plek is uitermate geschikt voor shamanistische rituelen.

7000m² aards paradijs

De Tuin wordt  gebruikt voor onder andere loopmeditatie, trainingen in ecologisch bouwen en tuinieren, en voor trouw- en communiefeesten. De tuin is 7000m2 en heeft verschillende ‘tuinkamers’ met overal zitplekjes en gevarieerde meditatiepaden. Ze wordt onderhouden met hulp van vrijwilligers, vooral van leden van Willing Workers On Organic Farms (WWOOF).

Het doel is ontspanning en innerlijke rust te bevorderen door een bijzondere, mooie, natuurlijke en luxe omgeving te bieden dichtbij de stad.


Sfeerbeelden

Kalender

Er zijn geen data beschikbaar voor deze locatie.