OSHO Dynamic

OSHO Dynamic | Meditatie | NatuurlijkMediteren

Deze meditatie is een snelle, intense en grondige manier om oude, ingewortelde patronen in de bodymind die je gevangen houden in het verleden te doorbreken, en de vrijheid, het getuige zijn, de stilte en de vrede te ervaren die verborgen zijn achter deze gevangenismuren. Het is de bedoeling om deze meditatie in de vroege ochtend te doen, wanneer, zoals Osho het uitlegt: “de hele natuur levend wordt, de nacht voorbij is, de zon opkomt en alles bewust en alert wordt”.

“Dit is een meditatie waar je voortdurend alert en bewust moet zijn, wat je ook doet. De eerste stap: ademen; de tweede stap: uitfreaken; de derde stap: de mantra ‘hoe’.

Blijf een getuige

“Blijf een getuige. Verlies jezelf niet. Het is gemakkelijk jezelf te verliezen. Terwijl je ademt kan je vergeten; je kan zo één worden met de adem dat je de getuige zijn kan vergeten. Maar dan mis je het punt. Adem zo snel en diep mogelijk, breng je volledige energie er naar toe, maar blijf een getuige. Observeer wat er gebeurt alsof je slechts een toeschouwer bent, alsof het hele gebeuren bij iemand anders plaatsvindt, alsof het hele gebeuren plaatsvindt in het lichaam en het bewustzijn slechts gecenterd is en kijkt. Dit getuige zijn moet in alle drie de stappen worden meegedragen. En als alles stopt, en in de vierde fase wordt je volledig inactief, bevroren, dan komt deze alertheid tot zijn hoogtepunt.” Osho